מהו מיסוי ירושה והעברה בין דורית?
בישראל לא קיים מס ירושה, אבל אם לדוגמה יש לכם חלק בעיזבון על פי צוואה, ייתכן כי תצטרכו גם לשלם מס. באיזה מקרים זה עלול לקרות? מהו מיסוי על ירושה והעברה בין דורית?
בשנים 1950-1981, החלו בישראל לגבות מס עיזבון בגין כל מה שהותיר אחריו המוריש. בשנת 1981 ביטלו את מס העיזבון משום שנמצא כי התועלת ממנו לא היתה מהותית.מפעם לפעם עדיין נשמעים קולות להחזיר את מס העיזבון. מס כזה יש הטוענים יפחית את חוסר השוויון בין הדורות ויצמצם פערים. הפעם האחרונה בה נעשה ניסוי לקדם זאת, הייתה לפני כמה שנים כאשר ההצעה הייתה להטיל מס על עיזבונות שערכם עולה על 10 מיליון שקלים.
איך מחשבים מיסוי ירושה והעברה בין דורית?
יש מספר משתנים בנושא של מיסוי ירושה והעברה בין דורית, והם תקפים למקרים מסוימים. אין תשובה חד משמעית לגבי סוגיה זו והיא תלויה בסוג הירושה האם מדובר על כסף או נכסי נדל"ן ועוד.
קיים הבדלך במיסוי בין שני אלה. על כסף ומיטלטלין אין מס בעת פטירת מוריש אבל בירושת נדל"ן יש לבחון כל מקרה לגופו. תוכלו להתייעץ עם יועץ מס וכן עם עו"ד לירושות.
במשפחות אשר קיים רכוש מהותי – בין אם המדובר בכספים, נדל"ן בארה"ב או נדל"ן בבודפשט או כל מדינה אחרת, נדל"ן מסחרי או עסקים פעילים, קיימת חשיבות רבה לתכנון ההעברה של הנכסים לדור הבא, תוך שימת לב לרצונות המוריש ולמערכת המיסים אשר מוטלת על העברה בין דורית זו. תכנון מוקדם ומוקפד יכול לחסוך סכומי מס גבוהים ודאבון לב.
גולשים שקראו את המאמר הזה התעניינו גם במאמרים נוספים: ליווי חקירות מס הכנסה – אסטרטגיות מיסוי – דיני שומות – מיסוי נאמנויות – מס תושבים חוזרים – חובות מס הכנסה – מיסוי בינלאומי – גילוי מרצון – עבירות צווארון לבן – שירותי יעוץ מס